دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر
دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر

سلاحهای برتر نظامی (قسمت اول) -- بمب افکن اشتوکا

برخی هواپیماها مکان ویژه ای را در تاریخ جنگها به خود اختصاص داده اند. یکی از بهترین نمونه ها در این رابطه بمب افکن شیرجه رو یونکرس Ju-87 موسوم به اشتوکا می باشد. گرچه این هواپیما تا سالهای میانی جنگ جهانی دوم تقریبا از رده خارج محسوب می شد، لیکن توانست در حملات رعدآسای سالهای آغازین کشورگشایی نازی ها نقش موثری ایفا کند.

 

تا سال ١٩٣٦ که مدل JU-87B عرضه شد، مدلهای متعددی از این هواپیما ساخته شده بود. مدل JU-87 G-1 بخصوص برای حمله بر ضد تانک های متفقین ساخته شده و دارای توانایی های بالقوه ای بود. از جمله مجهز بودن به یک موتور پرقدرت 1420 اسب بخار، قابلیت حمل 1800 کیلوگرم بمب و یک توپ ٣٧ میلی متری در زیر هر بال. همچنین یک مسلسل ٧.٥ میلیمتری نیز در قسمت عقب کابین خلبان، هواپیماهایی را که از پشت سر حمله می کردند را مورد حمله قرار می داد.

  

این هواپیما دارای دقت بمباران فوق العاده ای بود و پس از بمباران خطوط نیروهای دشمن با دقتی کم نظیر، با توپهای زیربال خود باقیمانده آنها را مورد حمله قرار می داد.

این هواپیما از روی بالهای به بالا برگشته و چرخهای فرود ثابت آن براحتی قابل تشخیص بود. ویژگی منحصر بفرد دیگر آن، آژیر  آن بود که نماد وحشت نازی محسوب شده و دلهره ای عظیم در دل سربازانی می انداخت که این هواپیما را بر آسمان بالای سر خود در حال شیرجه زدن و بمباران ملاحظه می کردند. طراحی اشتوکا دارای چند ویژگی نوآورانه بود که از جمله آن می توان به اهرمهای ترمز هوایی اشاره کرد که در هنگام شیرجه زدن، مانع شتاب بیش از حد هواپیما می شدند.

این بمب افکن اولین عملیات نظاکمی خود را در جنگ های داخلی اسپانیا بر علیه دولت قانونی این کشور و به طرفداری از ژنرال فرانکو انجام داد. در طول این عملیات خلبانان آلمانی مهارت لازم برای استفاده عملی از این هواپیما را فراگرفتند.

در یکم سپتامبر ا٩٣٩ ارتش آلمان (ورماخت) به لهستان حمله کرده و آتش جنگ جهانی دوم را برافروخت. در ٣١ آگوست ١٩٣٦ تعداد ٣٦٦ هواپیمای اشتوکا در جنگ بر علیه لهستان بکار گرفته شدند. تنها ٣١ هواپیما در این جنگ از دست رفت که ضعف دفاع هوایی لهستان را نشان می داد. نیروهای لهستانی زیر بار بمباران سهمگین این هواپیماها بزودی روحیه خود را از دست داده و تسلیم شدند. در جنگ علیه دانمارک و نروژ این هواپیماها کارایی خود را در نابود کردن ناوگان جنگی دشمن نشان دادند.

در طول نبرد دانکرک اسکادران های اشتوکا توانشتند بیش از نیمی از ناوگان جنگی انگلستان در سواحل فرانسه را نابود کرده و نقش موثری در پیروزی آلمان بر فرانسه ایفا کنند.

علیرغم کارایی زیاد این هواپیما بعلت سرعت و قابلیت مانور پایین در برابر شکاری های مدرن جنگ جهانی دوم آسیب پذیر بود. لذا نیاز به پوشش هوایی از سوی جنگنده های شکاری المانی داشت.

در فاصله سالهای ١٩٣٦ تا ١٩٤٤ حدود ٥٧٥٢ عدد از این هواپیما ساخته شد تا اینکه با بمب افکن پیشرفته تر Fw-190 جایگزین گردید.

مراجع:

http://homepage.eircom.net/~nightingale/stuka.html

http://www.vectorsite.net/avstuka.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Stuka

نظرات 2 + ارسال نظر
احمدعرب جمعه 19 مهر‌ماه سال 1387 ساعت 10:09 ق.ظ http://falconahmad.blogfa. com

تجربه این نوع توپ رو روی شبیه ساز دارم فوق العاده هستش ولی هواپیمایی بود که زود مورد هدف قرار میگرفت و زود دچار آسیب میشد

یک دوست شنبه 9 آذر‌ماه سال 1387 ساعت 10:34 ب.ظ

با سلام و تشکر از مطلب درج شده
دوست عزیز به آژیر اشتوکا اشار ه کرده بودید که باید عرض کنم صدای تولید شده اشتوکا به دلیل طراحی خاص فلپهای این بمب افکن شیرجه ای است نه نصب یک دستگاه تولید آژیر در آن.
موفق و پیروز باشید

دوست عزیز و گرامی

با تشکر از حسن توجه شما لازم به ذکر است که صدای اشتوکا توسط ابزاری صوتی به نام سیرن که نوعی صفحه سوراخ دار است تولید می شد. این ابزار ترساننده به دستور شخص هیتلر در این بمب افکن نصب شده بود. در این رابطه می توانید به منبع زیر مراجعه کنید.

http://www.2worldwar2.com/stuka.htm

عین جمله بیان شده در این منبع:

Adolf Hitler ordered to equip the Stuka with a screaming siren that made the sound of its dive far more frightening, giving it a greatly enhanced psychological effect which terrorized enemy civilians

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد