دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر
دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر

برترین هواپیماهای جنگنده جهان از نگاه کانال دیسکاوری

کانال علمی دیسکاوری به معرفی ده تا از برترین هواپیماهای جنگنده تاریخ هوانوردی دنیا پرداخته است. ملاک اصلی در این طبقه بندی پیشرفت تکنولوژیکی در زمان ساخت و موفقیت های نظامی آن هواپیما بوده است. در این مقاله به بررسی این فهرست جالب (بطور معکوس) می پردازیم. 

 

منبع اصلی: 

http://military.discovery.com/technology/vehicles/fighters/fighters.html 

مولف و مترجم: اصغر ناصری 

 

 

10. F/A 22 Raptor 

دهمین هواپیمای جنگنده برتر تاریخ اف 22 آمریکا بشمار می رود. جنگنده ای که در برابر امواج رادار تقریبا نامرئی است و زرادخانه قابل توجهی از دقیق ترین سلاحهای مدرن را حمل می کند. لیکن به علت هزینه های نجومی ساخت و نگهداری و عدم شرکت در نبردهای واقعی، راه درازی را تا رسیدن به رکوردهای اف 15 و اف 16 در پی دارد. به همین دلیل در این فهرست مکان دهم را به خود اختصاص داده است. 

مشخصات فنی : 

شرکت سازنده: لاکهید مارتین 

حداکثر سرعت: 2.5 ماخ 

موتور: Pratt & Whitney F-119 PW-100 با قابلیت کنترل پیشرانه 

ابرمانورپذیر و رادارگریز 

سلاح: یک توپ 20 میلیمتری، شش موشک هوا به هوای آمرام و دو موشک هوابه هوای سایدویندر

 

9.  Sea Harrier FA2 

 

 

این هواپیمای عمودپرواز با قابلیت مانور ایستا در هوا و نشست و برخاست در هر نوع زمین، قابلیت فوق العاده ای در جنگها از خود نشان داده و یکی از عوامل پیروزی انگلستان در جنگ فالکلند بر آرژانتین بوده است. لیکن به علت سرعت کم در برابر آتش زمینی آسیب پذیر است. 

مشخصات فنی:

شرکت سازنده: بریتیش آیرواسپیس 

حداکثر سرعت: 1180 کیلومتر بر ساعت 

موتور: رولزرویس پگاسوس با قابلیت کنترل پیشرانه 

سلاح: موشک های هوا به هوا و ضدکشتی 

 

8.  Sopwith Camel 

 

در جنگ جهانی اول این نوع هواپیما مسئول نابود ساختن 1200 جنگنده دشمن در نبردهای هوایی بود و یکی از بهترین ها در زمان خود بشمار می رفت. 

 

7.   Me 262 Schwalbe

 

این جنگنده جت در سالهای پایانی جنگ جهانی دوم طلیعه ظهور نسل جدیدی از جنگنده ها را اعلام نمود. جنگنده جتی که می توانست بسیار سریعتر از هواپیماهای مجهز به موتور پیستونی حرکت کرده و با قابلیت مانور برتر خود در آسمان بی رقیب باشد. با این وجود دشواری ساخت هواپیما و مشکلات متعدد در موتورهای آن باعث شد تنها به مدت کوتاهی در عرض سالهای 1344 و 1345 در نیروی هوایی آلمان عملیاتی باشد. لیکن به عنوان اولین هواپیمای جت عملیاتی نام آن همواره در خاطر خواهد ماند. 

 

حداکثر سرعت: 840 کیلومتر در ساعت 

 

6. Supermarine Spitfire 

اسپیت فایر یکی از مدرنترین جنگنده های جنگ جهانی دوم و قهرمان بلارقیب سالهای اول جنگ بود. سرعت بالا و مانورهای عالی آن برای جنگنده های آلمانی تداعی کننده شبح مرگ بود. در 17 جولای1944 یک خلبان کانادایی در شمال به نام چارلی فاکس اتومبیل  حامل فیلد مارشال رومل بزرگترین فرمانده نظامی آْلمان نازی موسوم به روباه صحرا را مورد حمله قرار د اد و او را بشدت زخمی کرد. بکارگیری مواد کمپوزیت در بدنه و بالها از نوآوری های درخشان بکار رفته در ساخت این هواپیما بود. 

حداکثر سرعت: 590 کیلومتر در ساعت 

 

4 & 5. MiG 15 &  F86 Sabre 

 

ظهور میگ 15 هایی که با خلبانان روسی، چینی و بعدها کره شمالی هدایت می شدند برتری بلامنازع هوایی آمریکا در جنگ کره را با تزلزل جدی مواجه ساخت. تا اینکه اف 86 های آمریکایی در آسمان ظاهر شده و تعادلی در این وضع ایجادکردند. میگ 15 به سبب سادگی ساخت و تولید انبوه تا چندسال برترین جنگنده جنگی دنیا بود. سرعت و قابلیت مانور بالا و همچنین توپ مرگبار 37 میلیمتری دماغه آن دهشت فراوانی در خدمه بمب افکنهای آمریکایی انداخته بود بطوریکه تلفات زیاد بی 29 های آمریکایی باعث شد این هواپیما از عملیات روزانه حذف شود. به علت قابلیت های قابل مقایسه این دو هواپیمای جنگی هردو مکان چهارم و پنجم را بطور مشترک اتخاذ کرده اند. 

 

3. F4- Phantom 

 

به مدت 13 سال این جنگنده بی رقیب بر آسمانها حکومت می کرد. نه تنها به عنوان یک شکاری عملکرد بسیار موثری داشت، بلکه بیش از وزن یک جنگنده سبک بمب حمل می کرد. تنها ظهور جنگنده های نسل چهارم مانند اف 16 و اف 15 به دوره عملیاتی آن پایان داد. این جنگنده سکوی آزمایش تکنولوژی موشک های هوا به هوای هدایت شونده بشمار می رفت. 

حداکثر سرعت: 2400 کیلومتر در ساعت. 

 

2. F-15 Eagle 

 

 

نام عقاب آسمانها برازنده این جنگنده مدرن نسل چهارم است. هیچ جنگنده دیگری در تاریخ نتوانسته است حتی به رکوردهای اف 15 نزدیک شود. سرعت زیاد، مانورپذیری فوق العاده و سیستم رادار پیشرفته آنرا در افقی غیرقابل دسترس قرار داده است. از سال 1976 که برای اولین بار در عملیات جنگی ظرهر شد، این جنگنده توانسته است بیش از 100 هواپیمای دشمن را بدون حتی یک مورد تلفات نابود سازد. نوع Strike Eagle مدرنترین بمب افکن-شکاری سبک دنیا محسوب می شود. در جنگ خلیج فارس هواپیماهای عراقی با اطلاع از وجود اف 15 در آسمان حتی از جای خود برنمی خاستند، زیرا میدانستند که اف 15 آنها را بدون هیچ زحمتی سرنگون خواهد ساخت. 

 

حداکثر سرعت: 2800 کیلومتر در ساعت 

 

1.  P-51D Mustang 

 

 

 

هنگامی که گوبلز وزیر تبلیغات آلمان نازی اولین پی 51 آمریکایی را بر فراز برلن دید گفت: آلمان شکست خورده است، تنها باید منتظر گذشت زمان بود. این جنگنده با تکنولوژی برتر و استفاده از تانکهای سوخت قابل جدا شدن می توانست به برد 3200 کیلومتر دست یابد که بسیار فراتر از هر جنگنده دیگری بود. با ظهور این هواپیما در سال 1944 به عنوان اسکورت هوایی، تلفات بمب افکن های متفقین به میزان 75 درصد کاهش یافت. رکورد پرافتخار نابودکردن 5000 هواپیمای دشمن در صحنه های نبرد اروپا در پرونده این جنگنده بی نظیر برای همیشه ثبت شده است. 

حداکثر سرعت: 580 کیلومتر در ساعت 

نظرات 3 + ارسال نظر
علیرضا سه‌شنبه 24 خرداد‌ماه سال 1390 ساعت 12:58 ب.ظ http://bolkom-eng.blogsky.com

سلام
خیلی وبلاگ خوبی داری. مطالبت خیلی جالبه.
خوشحال میشم اگه تبادل لینک داشته باشیم. من شما رو لینک کردم.

ماتوانستیم یکشنبه 27 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 12:41 ب.ظ http://dastavardiran.blogfa.com

باعرض سلام

وبلاگ ماتوانستیم با توجه به پربار بودن وبلاگ شما آماده تبادل لینک می باشد.

در صورت تمایل ما را با نام ( ماتوانستیم ) لینک بفرمایید و برای ما هم پبام بگذارید؛ تا ما هم شما را لینک کنیم.

باتشکر فراوان

خلبان سه‌شنبه 30 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 11:28 ب.ظ

کلا مطالب شما اشتباه میباشد

دوست عزیز شیوه اظهار نظر شماست که کلا اشتباه است. این مطلب عینا از سایت کانال دیسکاوری ترجمه شده و دیدگاه این کانال علمی را نشان می دهد. این بررسی نیز جنبه تاریخی دارد و با توجه به عوامل ارزیابی که از قبل تعریف شده تدوین شده است.

متاسفانه باید بگویم این نوع اظهار نظرهای کلی و ناشیانه که اخیرا بسیار زیاد نیز شده نمودی از نزول فرهنگی جامعه ماست.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد