دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر
دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر

اورکا فرمانروای اقیانوس


وقتی سخن از یک موجود وحشت آفرین در دریا و اقیانوس ها می شود، بی درنگ کوسه بزرگ سفید به ذهن اغلب ما متبادر می‌شود. اما بیشتر اقیانوس های بزرگ جهان، مسکن موجودی هستند که با وجود زیبایی خیره کننده، قاتلی بی رحم و یک شکارچی بی رقیب است.

آن را گرگ دریا نیز نامیده اند. دریانوردان باستان، به چشم خود بارها دیده اند که گروه های این موجود ماهی مانند به شکار نهنگ‌های غول پیکر پرداخته اند. از آن زمان نام نهنگ قاتل بر آن نهادند. لیکن نام علمی آن اورکا است.

اورکا یک ماهی بزرگ نیست، بلکه یک پستاندار است. شباهت آناتومی و فیزیولوژی آن به ما انسانها بسیار زیاد است. بزرگترین عضو خانواده دلفین‌ها است که در تمامی اقیانوس های دنیا از آبهای گرم استوایی گرفته تا اعماق منجمد کننده قطب شمال و جنوب پراکنده شده است.

اورکا بیشترین پراکندگی جغرافیایی را در میان تمامی پستانداران دارد. آنها بسیار اجتماعی و در زمره باهوشترین موجودات پس از انسان هستند. لیکن این موجود شگفت انگیز، یک قاتل بی رحم نیز هست که غذای آن را همه موجودات دریایی، از پنگوئن ها گرفته تا کوسه های بزرگ و والهای غول پیکر تشکیل می دهد. اورکا برترین شکارچی طبیعت است. با این وجود تا کنون دیده نشده که یک اورکای آزاد بطور عمدی به یک انسان حمله کند.

اورکاها بزرگترین عضو خانواده دلفین ها هستند. جنس نر بزرگتر از ماده است. بزرگترین اورکایی که تاکنون مشاهده شده طولی در حدود 9.8 متر و 10 هزار کیلوگرم وزن داشته است.

شکل خاص بدن اورکا به او کمک می کند با کارامدی بالا و بسرعت در میان آبها حرکت کند. اورکا یکی از سریعترین پستانداران دریایی است و می‌تواند با سرعت 56 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. دندانهای بزرگ او که سلاح اصلی اش در شکار است می توانند تا 10 سانیتمتر طول داشته باشند.

اورکاها مخلوقاتی بسیار اجتماعی هستند و در گروههایی به نام پاد یا گله که گاهی تا 30 عضو دارد زندگی می کنند. نرها تا آخر عمر کنار مادر خود باقی می مانند در حالی که ماده ها پس از بچه دار شدن گروه خود را تشکیل می دهند. هر پاد دارای زبان و علایم ارتباطی مختص به خود است.

یک اورکای ماده هر سه تا ده سال می تواند بچه دار شود. اورکاها بطور گروهی از بچه ها مراقبت می کنند.

اورکاهای ماده تا 50 سال عمر می کنند اما اورکای ماده صدساله نیز دیده شده است. طول عمر نرها کمتر است و ممکن است در 29 سالگی بمیرند. مسن ترین اورکای نر ثبت شده 60 سال عمر کرده است.

اورکاها تنها موجوداتی هستند که می توانند فنون شکار گروهی جدیدی ابداع کنند که در گله های پیشین دیده نشده است. توانایی آنها در حل مساله و شکارهای دشوار براستی شگفت آور است.


برای دیدن ویدیویی جذاب از این پست به آدرس زیر مراجعه کنید:


https://youtu.be/jZDVjgnb_JU


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد