دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر
دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر

راز دلهره آوری که اوپنهایمر در پشت سر خود باقی گذارد.

فیلم جدید کریستوفر نولان به نام "اوپنهایمر" مشحون از بدترین کابوس های این فیزیکدان نامی درباره جنگ اتمی است.

چشم انداز شوم ابرهای قارچ مانندی که در شهری پس از شهر دیگر به آسمان بر می خیزند، توده آتش سهمگینی که به دنبال آن ابرها بر می خیزند و امواج تشعشعات رادیواکتیو که شهرهای اروپایی را در خود غرق می سازند، ذهن اپنهایمر را در این فیلم تسخیر کرده است.

به عنوان مدیر آزمایشگاه سری اوس آلاموس که در آنجا گروهی از دانشمندان اولین بمب اتمی دنیا را ساخته و آزمایش کردند، اوپنهایمر از قدرتی که آزمایشگاهش آزاد می ساخت بخوبی آگاه بود. او آن را "مرگ، نابود کننده دنیاها" خوانده بود.

اما او تنها نیمی از داستان را می دانست.

وحشت های شبانه اوپنهایمر در قیاس با بدترین سناریوهای پی شبینی شده توسط دانشمندان امروزی رنگ می‌بازند. شیوع یک جنگ اتمی با صدها یا هزاران انفجار اتمی می تواند سیاره را به یک وضعیت آخرالزمانی که زمستان اتمی نام دارد دچار کند، که در آن میلیاردها نفر از مردم دنیا بر اثر گرسنگی خواهند مرد.

ما بسیار خوشوقت بوده ایم که تاکنون با خطر واقعی جنگ اتمی روبرو نشده ایم. زمستان اتمی یک نظریه مبتنی بر مدلها و مورد بحث در جامعه علمی است. زمستان اتمی می تواند تاریک، سرد و مملو از تشعشعات رادیواکتیو بوده و به مرگ 5 میلیارد انسان منجر شود.

این وضعیت آخرالزمانی با انفجار بمب های اتمی در شهرهای بزرگ آغاز می شود. هر انفجار هسته ای آتش سوزی‌های کوچک بیشماری ایجاد خواهد کرد که در ترکیب با هم به طوفان های سوزاننده بزرگ و غیرقابل کنترل تبدیل خواهند شد. در نتیجه، مقادیر عظیمی دوده و خاکستر به استراتوسفر زمین تزریق شده و کمربندی بدور سیاره کشیده خواهد شد که مانع از رسیدن نور خورشید به زمین می شود. دما تا حدود 15 درجه سلسیوس افت کرده و این سرمایش جهانی می تواند سالها به طول انجامد.

تاریکی، سرما و تشعشع ناشی از ریزش هسته ای می تواند بیشتر گیاهان و زندگی حیوانی بر روی زمین را نابود سازد.

 

نخستین آزمایش یک سلاح هسته ای موسوم به آزمایش ترینیتی، 16 جولای 1945، ارتش آمریکا

پنج دانشمند از جمله کارل ساگان بزرگ برای اولین بار این نظریه را در 1983 پیشنهاد کردند.

سال گذشته تیمی از دانشمندان برپایه مدلهای مرکب اقلیمی و شبیه سازی تولید غذا به این نتیجه رسیدند که دامداری و ماهیگیری نمی تواند در صورت نابودی گیاهان، غذای سکنه زمین را تامین کند. آنها نتیجه گرفتند که یک جنگ هسته ای بین آمریکا و روسیه باعث مرگ 5 میلیارد نفر در اثر گرسنگی خواهد شد.

حتی جنگ هسته ای کوچکتری میان هند و پاکستان م یتواند میلیونها تن غبار و خاکستر به اتمسفر زمین فرستاده و باعث کمبود جهانی غذا شود. این سناریو می تواند منجر به مرگ 2 میلیارد نفر از مردم دنیا شود.

این گروه دانشمندان امیدوارند یافته های آنان باعث اندیشه عمیق تر مردم شود و آنان از سیاستمداران خود بپرسند چرا هنوز سلاح های هسته ای در زرادخانه های کشورهای آنها نگهداری می شود.

منبع:

https://news.yahoo.com/oppenheimer-leaves-most-terrifying-deadly-223452933.html?fr=sycsrp_catchall

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد