دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر
دنیای علم و تکنولوژی

دنیای علم و تکنولوژی

اخبار و مقالات مربوط به دنیای علم و تکنولوژی ترجمه شده از منابع معتبر

ارزش غذایی میوه ها

در دنیای خاکی شاید هیچ خوردنی لذیذتر و مفیدتر از میوه تازه موجود نباشد. در این مقاله نگاهی به ارزش غذایی بعضی از میوه های متداول پرداخته ایم. اطلاعات درج شده از سایت معتبر netdoctor.co.uk ذکر شده اند. 

 

1. بهترین منابع ویتامین C 

ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت آن در برابر ویروسها و باکتری ها بسیار مفید است. ویتامین C موجب کاهش کلسترول بدن، افزایش طول عمر سلولها و کاهش شوره زدن می شود. 

بهترین منبع ویتامین C میوه کیوی است که مصرف تنها یک عدد آن می تواند نیاز غذایی روزانه به این ویتامین را برطرف کند لیکن مصرف دو عدد در روز ترجیح داده می شود. انواع توتها و پرتقال در مکان بعد از نظر میزان ویتامین C قرار دارند. 

 

2. بهترین منابع ویتامین A 

ویتامین A در افزایش قدرت دید، اشتها و ذائقه (حس طعم غذاها) تاثیر بسیار دارد. هویج، سبزیهای سیز برگ و میوه های زرد رنگ منبع خوب این ویتامین هستند. 

 

3. ویتامین B1 (تیامین)

این ویتامین برای سیستم عصبی، دستگاه گوارش، عضلات و قلب مفید است. متاسفانه میوه ها فاقد مقادیر فابل توجه از این ویتامین هستند و منبع غذایی خوب آنها جگر، مخمر، زرده تخم مرغ، حبوبات، گوشت فرمز، دانه های خوراکی و جوانه گندم محسوب می شود. 

 

قهوه و الکل موجب تخریب این ویتامین در بدن می شود. 

 

4. ویتامین B2 (ریبوفلاوین) 

این ویتامین برای رشد، پوست، مو، لبها و زبان حساس مفید است. هم چنین در هضم چربی و ئیدرات کربن کمک می کند. در افزای بینایی نیز اثر مهمی دارد. 

 

این ویتامین در شیر، جگر، مخمر، پنیر، سبزی های سبز برگ و ماهی وجود دارد. 

 

5. ویتامین B6 (پیریدوکسین) 

این ویتامین در ممانعت از آسیب های پوستی و مشکلات عصبی، کمک به جذب پروتئین و کربوئیدرات در بدن بسیار مفید است. 

منبع خوب این ویتامین موز است. ولی ماهی و لوبیای خشک نیز منابع غنی از این ویتامین هستند. 

 

6. ویتامین B12 (کوبالامین) 

این ویتامین در خون سازی و تشکیل سلولهای عصبی تاثیر مستقیم دارد. میوه ها فاقد این ویتامین هستند لیکن در تخم مرغ، گوشت، جگر و پنیر مقادیر کافی از آن یافت می شود. 

 

7. ویتامین D 

داشتن استخوانها و دندانهای محکم و مقاوم به مصرف مقادیر کافی از این ویتامین وابسته است. متاسفانه این ویتامین در میوه ها وجود ندارد و برای تامین نیاز بدن به آن باید علاوه بر مصرف شیر و لبنیات یا روغن کبد ماهی، از نور خورشید نیز بهره برد.  

 

8. ویتامین E 

این ویتامین در مبارزه با سمومی که بطور طبیعی وارد بدن می شوند بسیار مفید است. کمبود آن باعث ضعف عضلانی و مشکلاتی در باروری می شود. 

منبع متداول آن دانه ای غذایی، روغن گیاهی، تخم مرغ و براکلی است. 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد